Bestellen en afhalen vanaf 10 februari 2021

Het kabinet heeft het bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels per 10 februari mogelijk gemaakt. Hierdoor zijn producten vooraf te bestellen en af te halen op een afgesproken afhaalpunt en op een afgesproken tijdstip.

Klik hier voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid over bestellen en afhalen. De regelgeving rond bestellen en afhalen is na te lezen in het afsprakenkader Naleving en Handhaving Verantwoord Winkelen (incl. Richtlijn Verantwoord winkelen en de Richtlijn Winkelen en Openbare Ruimte), klik hier.

De FGZ en de Bodepa zien deze maatregel als een eerste stap in de goede richting om winkels in onze branche zo snel mogelijk volledig open te laten zijn. Er wordt samen met andere branches actief gelobbyd voor ruimere mogelijkheden en verdere opening van de detailhandel. Er wordt permanent ingezet op verbetering van de omstandigheden.