Regels die gelden vanaf 6 november 2021

Per 6 november 2021 geldt voor winkels weer de mondkapjesplicht. Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is het belangrijk dat iedereen ook de basisregels blijft volgen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten, ook na vaccinatie.

Basisregels:

 • Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. En blijf uit de buurt van anderen, ook als ze al gevaccineerd zijn.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Zorg voor frisse lucht en goede ventilatie in binnenruimtes.

Regels die gelden vanaf 6 november:

 • Mondkapjesplicht
  In winkels is het verplicht om vanaf 6 november 2021 weer een mondkapje te dragen, voor klant én voor dienstverlener (er is vooralsnog geen uitzondering gemaakt voor het moment van zitten). De mondkapjesplicht geldt ook voor contactberoepen. Klik hier voor meer informatie over de mondkapjesplicht.
 • Dringende adviezen
  Iedereen wordt dringend verzocht om -naast de basisregels- 1,5 meter afstand te houden. Bovendien adviseert de Bodepa om spatschermen te gebruiken.

Inzet van coronatoegangsbewijs (CTB)
Op dit moment is er geen sprake van de inzet van het coronatoegangsbewijs voor winkels. Er vindt intensief overleg plaats tussen de detailhandelsbranches en de overheid om deze en andere extra maatregelen te voorkomen. Daarom het dringende verzoek aan alle ondernemers in de branche: houdt u zich aan de regels en adviezen om verdere maatregelen te voorkomen, en werk mee aan de vaccinatiecampagne.

Vaccinatiecampagne
Door zich te laten vaccineren voorkomen mensen dat ze in het ziekenhuis terechtkomen, de druk op de zorg toeneemt en de overheid zich genoodzaakt voelt extra maatregelen te nemen. Werkgevers kunnen een rol spelen bij het verhogen van de vaccinatiegraad. Daarom is de campagne ‘Twijfel over vaccineren? Laat je informeren’ gestart.

Er zijn mensen met twijfels. Ook zijn er mensen die simpelweg niet of onjuist zijn geïnformeerd. Merkt u dat in uw bedrijf? Ga met hen in gesprek. Twijfelt u zelf? Informeer u dan. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijke linkjes:
» Klik hier voor de laatste aangekondigde maatregelen door de Rijksoverheid.
» Klik hier voor de poster ‘beeldsamenvatting coronaregels per 6 november 2021’ van de Rijksoverheid.